Onderwerp: Dis Amsterdam

Post Info
Zwollius
Posts:
Datum:
RE: Dis Amsterdam
Permalink   

Cool! Maar durf dan ook eens die Salto schamoenen aan te pakken. De terreur van het kantoor em het hoofd techniek heeft echt te lang geduurd en moet gewoon stoppen. Anders raakt Salto nog haar laatste restje geloofwaardigheid kwijt.

__________________
D.van Eck
Posts:
Datum:
Permalink   
Goed initiatief! Zelfs voor geschievervalsing draait die PvdA met diamantair Asscher in de hoofdrol, haar hand niet om!

__________________
Bram Verduin
Posts:
Datum:
Permalink   
Fatima wrote:


Werd wel tijd hoor, want die aanpak met dissen zoals mokumtv doet is echt cool

Goed gezegd. niemand verteld de geschiedenis van holland zoals rene zwaab dat doet bij mokum tv.

__________________
Martin van Tuyll
Posts:
Datum:
1 Mokum of géén Mokum!
Permalink   

Echt een 'jofel' plan, zo'n Mokumdag. Want er zijn honderduizenden mensen die graag willen laten merken dat ze het echt tof en een verrijking vinden om met zoveel mooie culturen samen te leven. Zo'n dag kan dat tot uitdrukking brengen.


Alleen oppassen dat de politiek er niet mee aan de haal gaat. En het weer verwatert tot een feestje voor regenten en welzijnsambtenaren.


Maar dat lijkt me bij mensen als Dick en Kitty van Amsterdam Televisie, of bij René en Mo van Mokum TV wel in goede handen. Zet 'm op met Dis Amsterdam en laat al die pessimistische piskijkers in onze stad (bijna allemaal import Mokummers) eens zien waar we sterk in zijn! Want 1 Mokum of géén Mokum!__________________
Fatima
Posts:
Datum:
RE: Dis Amsterdam
Permalink   

Werd wel tijd hoor, want die aanpak met dissen zoals mokumtv doet is echt cool

__________________
D.A.
Posts:
Datum:
Permalink   

We hadden al I Amsterdam. En nu is er Dis Amsterdam, met hoofdletter D. Dis is niet het Engelse This, uitgesproken door de Hollander die er maar niet in slaagt de Engelse tongval onder de knie te krijgen. Dis staat voor dissen en het is het nieuwe motto van MokumTV. Het programma is de vlag op de onderzoeken en marketing die makers van lokale media de afgelopen jaren wisten te vergaren. Want Lokaal is leuker! Alleen moeten de mensen het wel weten dat het er is.


 


Het concept Dis Amsterdam richt zich nadrukkelijk op slechts twee groeperingen in onze samenleving en is ontwikkeld door medewerkers van de Amsterdamse Staatskrant, het IJJ, cannabismagazine Essensie, Sportclub B.A.S. (o.a. beheerder van de Dean Martin Tennisbanen), de Antilliaanse stichtingen Amador Nita en Circulo Forma, de (Noord Afrikaanse) Original WestSide Naffers, Radio Stedelijke Marokkaanse Raad, V.v.h.D. & P.. (Vrienden van het Draaiorgel en Pierement), Turks Huis Amsterdam, MokumTV etc. Om er een paar te noemen.


 


Het motto Dis Amsterdam is meer dan een van de middelen om Amsterdam als mediacentrum weer lokaal op de kaart te zetten. Dis Amsterdam is vanwege de associatie met This Amsterdam goed te onthouden maar spreekt met name de jongere kijkers van MokumTV aan, waarvan 78 procent precies begreep wat er met het concept Dis Amsterdam bedoeld wordt. Het motto zal dus ook worden gebruikt door een groeiend aantal partners, en die van de eerder genoemde organisaties.


 


Waarom een nieuwe lokale media marketingaanpak? Niet zozeer omdat de concurrentie met regionaal, provinciaal, landelijk en zelfs Universeel opererende media steeds sterker wordt. Maar om de sterke kanten van Amsterdam te benadrukken. De wereld te laten weten dat we blij en trots zijn in zo'n jofele stad te wonen. Dat we allemaal Amsterdammers zijn! Zoiets bestond nog niet. Daarom moet er om dit te vieren dan ook een Mokumdag worden gehouden. Een goede gelegenheid om deze nieuwe traditie te initieren is wel het 700 jarig bestaan van Mokum als stad in 2006. Op 13 juni 1306 verleende bisschop Guy (Gwijde) van Avesnes Amsterdam haar stadsrechten.


 


Zonder ons te verslikken in woorden als format, profilering en huisstijl, richt Dis Amsterdam zich direct op de van de lokale media met de Mediamakers zelf aan zet. Mokumse Mediamakers laten zich niet ringeloren door baasjes die elke inmenging van de mediamakers zelf in hun ‘beleid’ degraderen tot een probleem in de communicatie. Dis Amsterdam zal Mokum en de regio hun ondernemende, innovatieve en creatieve kant  tonen, in plaats van constant in spagaat te vallen in de hoop op subsidie. Daarin zijn wij Mokummers al eeuwen sterk geweest en daarmee onderscheiden wij ons in de wereld. Dis Amsterdam zal de media marketing voor de Mokumdag onafhankelijk met het cluster initiatiefnemers uitvoeren.


 


Alle Dis Amsterdam-activiteiten komen samen in het programma van MokumTV, de best bekeken omroep van Salto. Daarmee wordt tevens voorkomen dat we gek zullen worden gemaakt door Hilversum en Aalsmeer die de banden willen hebben om zelf aandacht aan Dis Amsterdam te besteden. De reglementen van Salto verbieden dit namelijk.


Via de gedrukte media zal het nieuwe publiek bij Dis Amsterdam worden betrokken.


 


Programmamakers zullen aan het begin van het nieuwe televisieseizoen worden geïnformeerd over het motto en de communicatiestrategie.  De agenda ziet er voor de komende periode als volgt uit:   • Eind juni 2005: Bijeenkomst lokale programma-makers in Hotel Radisson (Avenue Charles de Gaulle), Aix-les-Bains in Frankrijk (Besloten).
  • Vanaf begin september 2005: implementatie van de lokale media marketing doelstellingen, met onder andere toepassing van Dis Amsterdam op uitingen en in programma’s van partners.
  • Half september: Presentatie nota “Lokale media marketing: De Mokumse aanpak” en het organogram. (Op uitnodiging). Ook volgt er tijdens de presentatie een toelichting op de aanleiding en een sterkte/zwakte analyse van Dis Amsterdam.
  • Dinsdag 13 juni 2006: Herdenking van het 700ste jaar dat Bisschop Guy (Gwijde) van Avesnes Amsterdam stadsrechten verleende. Stadslucht maakt vrij heette het toen.
  • Zondag 18 juni 2006: Eerste Mokumdag in Westerpark (Westside). activiteiten zullen exclusief via MokumTV (Salto), Dis Amsterdam en Staatskrant bekend worden gemaakt.

Programma onder voorbehoud. Zie ook de website www.mokumtv.nl-- Edited by Administrator at 08:43, 2005-06-28

__________________
 
Pagina 1 van 1  sorted by


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard