Onderwerp: MokumTV komt met serie over de zegeningen van de coffeeshop voor Amsterdam

Post Info
Johnny T.
Posts:
Datum:
RE: MokumTV komt met serie over de zegeningen van de coffeeshop voor Amsterdam
Permalink   

Dat wordt dus weer eens ouderwets lachen!
Zingt Bea ook nog wat in deze uitzending?
En krijgen we Balkenende ook te zien met zijn bezoek aan een coffeeshop in Amersfoort?


__________________
Irani
Posts:
Datum:
Permalink   
Toppie!smile.gif

__________________
Annemieke Telkamp
Posts:
Datum:
Permalink   
PERSBERICHT
MokumTV komt met serie over de zegeningen van de coffeeshop voor Amsterdam.
Uitzending vanaf maart via A1 (Salto) op de Amsterdamse kabel.

Minister van VWS handhaaft zijn rookverbod voor coffeeshops. Als uitsmijter schreef minister A.Klink dat vanwege deze handhaving "gebruikers die anders de hele dag in de coffeshop rondhangen, andere bezigheden zullen gaan zoeken."

Zoals bekend zal wat de minister een positief neveneffect durft te noemen, zich gelijk ontwikkelen als bij de ophoging van 16 naar 18 jaar.

MokumTV zal dan ook met een nieuwe serie komen waarin we dieper Hangonderzoek zullen doen onder jongeren met politiecontacten tussen 12 en 18 jaar van Noord Afrikaanse origine.
In het voorheen Oud West geheten stadsdeel Westerpark zijn zij van alle bewoners de mensen die het meest de openbare ruimte opzoeken.

Hierbij zal MokumTV ook ingaan op de positieve neveneffecten van de coffeeshops, in onderzoeken statistisch waarneembaar onder jongeren uit de leeftijdscategorie boven de 18 jaar.

Het is dan ook te betreuren dat de minister voorbij gaat aan het feit dat jongeren onder de 18 kort na de invoering van die opgehoogde leeftijdsgrens in Amsterdam West zorgden voor ernstige onlusten.

In Westerpark berichtte de Staatskrant vorige maand over het onstaan van illegale 'jongerenketen' van jongeren in fietsenopslag, tuinhuis en zolder.

Er onstaat door het steeds rigidere optreden tegen de coffeeshops een illegaal ondergronds circuit van klemzuiphokken en blowketen.

De minister gaat er voor het gemak ook maar even aan voorbij dat in een gemeente als Urk, waar ze hallelujah zingen omdat ze zijn gevrijwaard van de zo satanische coffeeshop, ze het hoogste aantal cocainegebruikers van Nederland kennen, en er naast 8 en 9 jarige met acute alcoholvergiftiging op het eveneens van coffeeshops verschoonde Friese platteland twee twaalfjarige meisjes op oudejaarsavond werden gesignaleerd met cocaine.

In de Staatskrant verwoorde de 14 jarige Fatima: "Thuis mag je je mond houden. Moet je smoesjes verzinnen om de verveling te ontvluchten. Donderdagavond is koopavond, maar verder is er hier in Westside helemaal niets te doen. Tenzij je een of andere kutkursus wil volgen. Dan schrijf je je in, maar na twee lessen weet je het wel en ga je samen met je vriendin de straat op. Met een beetje geluk wordt je dan in de gaten gehouden door zo'n buurtregiseur als je met een paar vrienden staat te praten. Hij laat je wel voelen dat je er eigenlijk niet mag zijn. Als je met een paar vrienden en vriendinnen op straat staat, noemen ze dat samenscholing. Dat mag al niet meer sinds 1940. In sommige winkels is het lachen als ze op tilt slaan als er drie Mokro's gelijktijdig binnenkomen. De enige plek waar je wel gewoon welkom bent, daar mogen we dus niet in. De coffeeshop dus."

__________________
Pagina%paginanummer%van%totalepagina%  sorted by


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard