Waarom hoor je nooit dat Heesters in 1938 uit Duitsland naar Nederland kwam om in het joods gezelschap van Frits Hirsch te zingen, en daarvoor door Himmler, na terugkeer in Duitsland een berufsverbot kreeg opgelegd?
Dat was pas echt dapper!
Weet je, Nadir, heel veel Nederlanders gingen pas na de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Zoiets kan alleen maar in Holland!
Waarom hoor je nooit dat Heesters in 1938 uit Duitsland naar Nederland kwam om in het joods gezelschap van Frits Hirsch te zingen, en daarvoor door Himmler, na terugkeer in Duitsland een berufsverbot kreeg opgelegd?
Onbegrijpelijk dat Mokum TV zich niet achter de jonge communisten schaart en alleen maar oog heeft voor de muzikale kwaliteiten van Johannes Heesters. De 104-jarige operettester zal bij zijn optreden in Amersfoort worden verwelkomt door eigentijdse communisten in kampkleding en MokumTV verpest onze actie door aan te kondigen in Stalinistische kampkleding in de zaal te willen gaan zitten.
Terwijl tegenstanders van de zanger zich verenigen in het Comité Heesters Raus en ik in veel Nederlandse en Duitse kranten en tv-programmas te zien was, vinden ze bij Mokum tv ons "niet interessnt". Dat Heesters in 1941 concentratiekamp Dachau bezocht vinden ze bij Mokum tv minder erg als dat Prins Bernhard voor IG Farben werkte, de producent van het Cycloon B gas waarmee de joden, homo's, communisten, zigeuners en Jehova-getuigen werden vergast. Het gaat er om of Heesters goed of fout was, niet prins Bernhard. Heesters was niet alleen naïef, maar ook een landverrader en oorlogsmisdadiger, ook sl was Duitsland in 1936 nog een bevriende natie. Het was al erg genoeg dat hij na de Tweede Wereldoorlog gewoon mocht blijven optreden omdat een commissie van de geallieerden oordeelde dat hij niet voor het propaganda-apparaat had gewerkt. Ook al heeft Heesters altijd geweigerd Duitser te worden en werd hij ook geen lid van de nazipartij, in Nederland s hij de personificatie van de foute Nederlander. Ook al kwam hij in 1938 naar Nederland om te zingen met een joods operettegezelschap. Ook al ontstak nazipropagandaminister Goebbels hierover in woede, Hitler zelf bleef een van zijn grootste fans. Toen hij direct na de oorlog ook nog in Nederland optrad, had niemand daar misschien problemen mee. Pas toen een Nederlandse journalist bekend maakte dat Heesters in Dachau had opgetreden voor de SS, werd het publiek wakker en begonnen mensen Heesters uit te jouwen voor SSer, en meed Heesters vier decennia de Nederlandse podia. Aan het eind van zijn leven is een optreden in Nederland zijn grootste hartenwens. Dat Adolf Hitler een groot fan van hem was en zijn voorstellingen meermalen bezocht, vindt hij niet eens zijn schuld.