Onderwerp: Giel Beelen microfoon

Post Info
Steef Sanders
Posts:
Datum:
RE: Giel Beelen microfoon
Permalink   

Zie mijn nieuwe draad Leo Fuld onder 'Amsterdamse Radio en TV'

__________________
Theo Zorgenmans
Posts:
Datum:
Permalink   
De hippe Giel Beelen microfoon die exclusief te koop is bij de VARA is niet zo ont-zet-tend hip en minder exclusief als de VARA op haar site beweerd!

Het is namelijk dezelfde microfoon waarmee de Keizer van het Jiddische lied Leo Fuld staat afgebeeld op de hoes van de CD God Zegen Nederland uit 1997. Toevallig het lievelingsliedje van Beatrix.

De Majesteit zal volgens Oranjoloog René Zwaap van de Groene Amsterdammer wel wat met de wenkbrouwen hebben getrokken, toen ze de haar zo bekende microfoon in de VARA-gids zag. De zo typerende microfoon, waarin Fuld ooit haar grootmoeder Wilhelmina had toegezongen, werd nu als Giel Beelen microfoon op de markt gebracht door de socialistische omroep. De Majesteit zal best wel even hebben moeten slikken, want ooit luisterde ze naar een uitzending waarin Beelen zich oraal liet bevredigen door een callgirl. Daar heeft ze zich, zo willen de verhalen, ontzettend kwaad over gemaakt tijdens haar wekelijkse babbel met de minister-president.

Sir Henry Ree, gerenomeerd kenner van oude geluidsdragers, bevestigd dat de VARA schaamteloos een kopie van de Leo Fuld microfoon nu als extreem hip Giel Beelen-ding probeert te verkopen.
Ree: ze hebben er dan wel een luidsprekertje voor je computer in aangebracht, maar uiterlijk is het 100% de Fuld-microfoon, Inclusief de twee zo kenmerkende zwarte strepen en de "On the air"ower indicator. Bijna iedere Amsterdammer kent de microfoon omdat deze jarenlang gebruikt werd door Fuld tijdens zijn opnamen voor de Amsterdamse lokale zender MokumTV. Ze hebben bij de VARA gewoon de microfoon van Fuld nagemaakt en er Giel opgezet.

Zwaap: Uiteraard kent ook Beatrix deze microfoon. Die stond prominent afgebeeld op de CD welke Fuld haar persoonlijk overhandigde op haar verjaardag.
TV opnamen van o.a. AT5 en SBS6 bewijzen dat Fuld zijn CD met de Giel Beelen microfoon niet alleen aan Hare Majesteit de Koningin en Z.K.H. Prins Claus overhandigde. Nadat hij het lied voor de complete koninklijke familie ten gehore had gebracht, kreeg kroonprins Willem-Alexamder een hele stapel mee om onder de rest van de familie te verdelen. Het is geen geheim dat het lied van Fuld, samen met Kusjesdag van K3, het favoriete liedje van prinses Amalia is.

Ree: Omdat God Zegen Nederland is uitgekozen als het officiele lied bij Beatrix afscheid binnenkort, zal Hippo Records het opnieuw met een nieuwe hoes uitbrengen, zonder de niet onomstreden microfoon.

Rob Bierings van Hippo Records: Het exemplaar met op de hoes de ultieme ON AIR-telefoon die nu als exclusief Giel Beelen-ding voor 24,95 wordt verpatst, is niet meer in de reguliere handel. Gewoon uit voorzorg, we zouden niet willen dat die inmiddels niet onomstreden microfoon aanleiding zou kunnen geven de Majesteit te ontrieven.

Ree: Het minste wat mothertrucker Gi:el zou kunnen doen is wat met die plaat zwaaien als hij in De wereld draait door zit.

Bierings: Misschien is Beelen het exemplaar dat we hem destijds hebben toegezonden kwijtgeraakt.

Ree: Dan moet je hem op 25 mei voor zijn verjaardag maar twee nieuwe exemplaren sturen. Maar dat schitterende nummer zal heus wel in het systeem van de VARA radio zitten. Ik denk dat Beelen zich schaamt vanwege die microfoon dat hij het nummer nooit op 3FM draait.

Bierings: Terwijl het toch geknipt is voor zijn ochtendprogramma GIEL op de dramaandag. Vooral dat einde, waarin het Wilhelmus op Arabische wijze wordt verspeeld...

Ree: Ach, dat heeft alleen maar zin als hij God draait met de mededeling dat hij exclusief te koop is bij de kraam van Sir Henry Ree op de Amsterdamse Noordermarkt t/o 18.

Bierings: Alleen op maandagochtend toch?

Ree: Ja, maar wel de cd in de originele hoes met Fuld die zingt in een Giel-microfoon.


__________________
 
Pagina 1 van 1  sorted by


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard