Onderwerp: Salto weigert uitzending omdat er Reclame zou worden gemaakt voor Surinaams bronwater

Post Info
Fodor
Posts:
Datum:
RE: Salto weigert uitzending omdat er Reclame zou worden gemaakt voor Surinaams bronwater
Permalink   

Bestaat Salto nog? Heb er zeker 4 jaar niets meer van gezien. Op de plek waar vroeger Salto zat kwam RTVNH te zitten en daarna heb ik ze nooit meer gezien.

__________________
JK
Posts:
Datum:
Permalink   
Wat wel ongegeneerd in beeld mag worden gebracht, is reklame voor politieke partijen. Vooral als dat voor die PvdA is, lijkt er geen enkele beperking te gelden. Dat is pas echt schandalig!

__________________
Maisa TV
Posts:
Datum:
Permalink   

Beste Sponsors en kijkers,

Helaas heeft de   MAISA uitzending  van dinsdagavond 10 maart niet plaatsgevonden.  Mijn oprechte excuses daarvoor.

Salto heeft ervoor gekozen om op 10 maart j.l.  i.p.v. het prachtige programma `White Beach a/d Surinamerivier` testbeeld uit te zenden.

Na ons gesprek beslist  Salto of er voor zaterdag de 14e en dinsdag de 24e maart wel de Maisa `White Beach` uitzending zal zijn of weer testbeeld.  Ik heb te hard gewerkt aan dit programma om het niet uitgezonden te laten worden.  Ik zal dus moeten betalen voor de testbeelduitzendingen terwijl mijn programma op de plank ligt.

De reden  daarvan  is o.a., dat er teveel reclame gemaakt wordt voor de mooie plekken in Suriname. Sponsoring mag helaas ook niet (meer) en dat terwijl programma maken heel duur is. U kunt alles lezen in de hier geplaatste briefwisseling tussen Salto en Maisa.

Na `10 Jaar Suriname Rond` wordt het misschien wel tijd om naar nieuwe mogelijkheden uit te kijken om de programma´s aan het publiek te presenteren.

In de komende periode zullen wij terugblikken op de mooiste momenten uit de afgelopen 10 jaar.  En een grote dank geven aan de sponsors en donateurs die er altijd voor ons zijn geweest.

De komende twee weken is het programma nog te zien op onze website. (Uitzending van zat. 28 febr. 2009 - A2 - 18.00 uur).

Met vriendelijke groet en hartelijke dank.

Margo Morrison  

info@maisa/tv.nl

020-6912363 / 06-18345813__________________
Glenn Pengel
Posts:
Datum:
Permalink   
ONDERSCHEPTE MAIL VAN NIEUWE JURIDISCHE MEDEWERKSTER SALTO
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Sara Ghasemi [mailto:sara@salto.nl]
Verzonden: maandag 2 maart 2009 16:57
Aan: info@maisa-tv.nl
Onderwerp: T.a.v. mevrouw M. Morrison
 
 Geachte mevrouw Morrison,
 
 Sinds kort ben ik als Juridisch medewerkster werkzaam bij Salto.
Onder mijn werkzaamheden valt onder andere het controleren van uitzendingen. Dus ook ''White Beach aan de Surinamerivier'', dat door u wordt uitgezonden.
Tijdens een controle heb ik geconstateerd dat er in deze uitzending enkele regels worden overtreden.
In de uitzending komt er duidelijk een wervend verhaal naar voren, dus er is sprake van een reclame-uiting. Hiermee zijn wij in overtreding.
In de uitzending wordt het resort ''White Beach'' enkele malen, duidelijk aangeprezen. Ook wordt er reclame gemaakt voor Sula (Surinaams Bronwater). Dit is in strijd met artikel 52 lid 2 van de Mediawet; programma's mogen geen reclame-uitingen bevatten. Hierover bent u de afgelopen jaren uitvoerig ingelicht, onder andere door middel van bijeenkomsten, kanaalvergaderingen en informatie op de website.
Voor publieke omroepen geldt er grotendeels een sponsorverbod. Uw programma valt niet onder de catergorie waarbij sponsor is toegestaan.
Ook hiermee bent u in overtreding.
U zult begrijpen dat indien u in overtreding bent met de Mediawet, uw eigen programma en Salto enkele boetes riskeren. Daarom is er na overleg besloten om verdere herhalingen van ''White Beach aan de Surinamerivier'' niet uit te zenden.
Is het mogelijk om andere banden te leveren om de zendtijd van de herhalingen van deze band op te vullen? Indien dit niet gaat lukken, kunt u dit dan tijdig aangeven.
Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geďnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan ben ik bereid deze te beantwoorden. U kunt mij bereiken op het nummer 020-638 6386.
Met vriendelijke groet,
Salto Omroep Amsterdam
 
S. Ghasemi
juridische zaken & reclame


__________________
 
Pagina 1 van 1  sorted by


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard