Zo gaat het toch altijd! Als er een vergaarbak is van tig nationaliteiten, is dat Salto toch? Als die bestuur echt feeling zouden hebben met hun achterban, zouden ze dat geld door laten stromen naar de vaste aanbieders van programma's, die veel beter in staat zijn hun achterban van educatie te voorzien. Maar nee, Salto slurp alles zelf op met personeelskosten.
Bij Salto houden ze liever onderzoeken naar de oorzaak van de ontevredenheid bij de programmamakers over salto
Toen vonden ze dat bij Salto niet van belang en weigerde ze de paar honderd gulden die er toen voor gevraagd werden dit project op te kunnen starten.Het blijft te betreuren dat Salto toen de guts en het inzicht niet had hiermee in zee te gaan, maar dit wel deed toen ETV Amsterdam van start ging en door de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam zwaar gesubsidieert werd en het grootste deel van de subsidie nu opgaat aan personeels- en bureaukosten
Zo gaat het toch altijd! Als er een vergaarbak is van tig nationaliteiten, is dat Salto toch? Als die bestuur echt feeling zouden hebben met hun achterban, zouden ze dat geld door laten stromen naar de vaste aanbieders van programma's, die veel beter in staat zijn hun achterban van educatie te voorzien. Maar nee, Salto slurp alles zelf op met personeelskosten.
ETV staat voor educatieve televisie, in Mokum via de lokale zender Salto A1. Het is inderdaad zo dat er enkele jaren voor ETV werd opgestart, een soortgelijk project werd aangeboden. Dat was ontwikkeld door de Marginalen, i.s.m. Turks Huis Westerpark en MokumTV. Toen vonden ze dat bij Salto niet van belang en weigerde ze de paar honderd gulden die er toen voor gevraagd werden dit project op te kunnen starten. Het blijft te betreuren dat Salto toen de guts en het inzicht niet had hiermee in zee te gaan, maar dit wel deed toen ETV Amsterdam van start ging en door de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam zwaar gesubsidieert werd en het grootste deel van de subsidie nu opgaat aan personeels- en bureaukosten
Het Amsterdamse team van ETV bestaat uit: 1. Uitvoerend producent Govert van Iterson 2. 2de Uitvoerend producent Marleen Slippens 3. De programmaleider Noor Dekker 4. De PR medewerker Katja Clerx 5. Expertise-medewerkster Paula Barkman-Vriezen 6. De projectleider Leo Dorst 7. Redactielid Claudette Verpalen 8. Redactielid Vanessa Graves 9. Redactielid Victor Fokke 10. Productiemaker (Frontmedia) Rogier van Kreuningen
Aangevuld met Salto-medewerkers als uitvoerend producent, medewerkster continuiteit etc.
Ik schreef op 14 november 2003 al aan het CvdM o.a.:
Geacht commissariaat... Er blijkt dat er ook een paar ton, misschien wel 300.000 euro is toegezegd door wethouder Belliot voor ETV, educatieve TV, een club die in Rotterdam begonnen is maar wel opereert met een commerciele zendmachtiging. Die is nu plosteling vrij dominant op de salto televisie te zien, hoe zit dat, mag nu plosteling een commerciele zender gewoon onder de publieke vlag draaien. Dit gaat verder dan AT5, dat is formeel een productiebedrijf en enigermate apart van Salto, maar ETV wordt door Salto deels geproduceerd. Maakt Salto zich hier schuldig aan dienstbaarheid aan winst door derden of niet? Een vraag, een klacht, ik verzoek u om dit te onderzoeken?
In het radioforum klaagde Percy over dat zaterdagsmiddags alleen de helft van Uptown op At salto te zien is, omdat dan de uitzending van ETV begint. Door Percy omschreven als 'een of ander debielenprogramma voor zielige buitenlandse vrouwen.' Waarbij ik wil memoreren dat ooit een van de Salto-aanbieders een soortgelijk format aanbood aan het Salto-bestuur. Die er toen niets in zag. Maar toen namens het Rotterdamse ETV het ROC Amsterdam en Nemo kwamen aanbellen, en de gemeente Amsterdam 110.000 euro aanbood voor de productiekosten van ETV Amsterdam tot 1 januari 2004, toen waren ze er als de kippen bij. Ook het Ministerie van OC&W ging met duiten rinkelen om te komen tot een uitwisseling van ETV programma's. De bedoeling was (brief 'Bestuur en Directie Salto van 25 juli 2003) dat Salto-aanbieders zouden meedingen naar productieopdrachten.
Het bestuur schreef: 'inschrijving voor het mededingen naar productieopdrachten zal binnenkort beginnen, zodra bepaald is wat in Amsterdam zal worden gemaakt'. Niemand van de vele multiculturele programmamakers werd echter op de hoogte gesteld. Op geen enkele wijze maakte Salto gebruik van de enorme kennis en ervaring met de door ETV beoogde doelgroepen. Inplaats daarvan ging Salto plotseling zelf programma's maken!
Dat noem ik jammer, want ETV van het Regionaal Opleidingscentrum Rotterdam is in tegenstelling tot in andere grote steden in Amsterdam geen succes. Ook al wordt het nergens vaker uitgezonden dan juist in Amsterdam.