Onderwerp: Promotie eigen programma op Lokale TV

Post Info
Bent u tevreden over hoe Salto publiciteit maakt voor haar eigen zender?
Ja
Nee
Geen mening



Wiebe
Posts:
Datum:
RE: Promotie eigen programma op Lokale TV
Permalink   

Mathilde Geerlings wrote:


Probleem is Salto zelf. En dan met name de staf, waarvan er een paar menen dat ze meer moeten zijn dan een gleuf waar bandjes in gestopt worden. Terwijl ze eigenlijk de programmamakers zouden moeten steunen, blijkt dat ze zelf niet of nauwelijks naar hun eigen programma's kijken. En daar ook helemaal niet naar willen kijken. Of niet naar kunnen kijken, omdat ze buiten het uitzendgebied van Salto wonen.

Onzin! Salto maakt ook zelf programma's. Hoeksteen live, Uptown en ETV, als je een beetje op de aftiteling zou letten. Dan had je ook geweten dat ze onlangs nog de Raadsdenquete over luchtvervuiling live via Salto A1 uitgezonden. Met medewerking van MTNL. Daar kwam ik overigens door toeval achter, omdat ik afstemde om naar een uitzending van Migranten Tv te kijken.

__________________
Karel
Posts:
Datum:
Permalink   
Annemieke Roobeek wrote:


Denk dat het probleem ligt in het gegeven dat de staf de programmamakers buiten de deur probeert te houden. Anders was Salto allang een smash!

Nee, probleem is dat er totaal geen communicatie is met de programmamakers. Daarom willen ze zo driftig zelf programma's maken en mogelijk maken. Met als meest treurige resultaat dat amateuristische geklooi als Hoeksteen,

__________________
Annemieke Roobeek
Posts:
Datum:
Permalink   
Denk dat het probleem ligt in het gegeven dat de staf de programmamakers buiten de deur probeert te houden. Anders was Salto allang een smash!

__________________
Mathilde Geerlings
Posts:
Datum:
RE: Positionering Salto
Permalink   

Denk dat het probleem iets anders ligt.
De meeste programmamakers hebben weinig behoefte aan contact met Salto. Ze willen gewoon dat hun programma's goed en op de aangekondigde tijd worden uitgezonden.


Ze zouden wel willen dat Salto bijvoorbeeld publiciteit voor hun programma's en de Salto-kanalen zou maken.


Probleem is Salto zelf. En dan met name de staf, waarvan er een paar menen dat ze meer moeten zijn dan een gleuf waar bandjes in gestopt worden.


Terwijl ze eigenlijk de programmamakers zouden moeten steunen, blijkt dat ze zelf niet of nauwelijks naar hun eigen programma's kijken. En daar ook helemaal niet naar willen kijken.


Of niet naar kunnen kijken, omdat ze buiten het uitzendgebied van Salto wonen.


Vroeger was dat anders. Kwamen sommige programmamakers bij elkaar om elkaars programma's te bespreken. Leerde men van elkaar. Was Salto een begrip waar graag naar werd gekeken.


Toen rukte de religieuzen op. Inplaats die allemaal op de zondag te zetten, en dan ook uitsluitend op de zondag, staan die nu overal overdag. verbannen naar de ochtend.


Nog erger werd het met de komst van een educatieve uitzending. Ook dat werd weer rommelig geprogrammeerd.


Als je zoiets nu dagelijks op een fatsoenlijk uur zou plaatsen, maar nee hoor, er wordt niet nagedacht over wat de beste tijden zouden zijn voor de doelgroepen die graag Nederlands willen leren.


Men doet maar wat. Gevolg: steeds minder mensen kijken, omdat er geen enkele logica zit in de programmering van Salto.


Ze kunnen 't gewoon niet.


Ondertussen willen ze wel meer zijn als een gleuf waar je banden in stopt.



__________________
Hans van den Bergh
Posts:
Datum:
Permalink   
M.K.Koç wrote:



Salto blablabla. Doen weinig alleen nieuw regelsementen denken


Precies!!!

__________________
Frederique Staal
Posts:
Datum:
RE: Promotie eigen programma op Lokale TV
Permalink   

Brief 8 juni 2005 :


Beste Rudolf,
Het Commissariaat voor de Media heeft je waarschijnlijk verzocht de programmamakers te informeren over het nieuwe 'besluit ontheffing zelfpromotie publieke omroep'. Navraag bij een aantal collega aanbieders leert ons, dat niemand op de hoogte is gesteld door Salto, hoewel dit besluit in werking trad met ingang van 1 juli 2005, en geldt voor een periode van twee jaar en vervalt op 1 juli 2007.We zouden er wel prijs op stellen TIJDIG geinformeerd te worden inzake voor de aanbieders belangrijke zaken, hetgeen ook was toegezegd na die eerdere affaire met de zenderwijziging, die we veel te laat d-oorkregen omdat de aankondiging van UPC wekenlang ongeopend in het postvakje van jullie HOOFD TECHNIEK was blijven liggen omdat deze op vakantie was.We willen wat dit betreft tevens in herinnering brengen, dat er toen HEEL WAT BELOOFD IS, maar tot op heden HELEMAAL NIETS GEBEURDE om de kijkers te informeren.En nu krijgen we weer niets te horen over de veranderingen inzake een voor ons zo belangrijk onderwerp. Ook op de website van Salto staat helemaal niets!Voor de goede orde hier een stukje uit de toelichting:“In de Europese richtlijn wordt zelfpromotie omschreven als een bijzondere vorm van reclame, waarbij de omroeporganisatie haar eigen producten, diensten, programma's of netten aanprijst. Aankondigingen door de omroeporganisatie in verband met haar eigen programma's en met rechtstreeks daarvan afgeleide ondersteunende producten worden als zelfpromotie aangemerkt. Hierbij wordt in de richtlijn overwogen dat, teneinde concurrentievervalsing te vermijden, alleen mededelingen over producten die tegelijk ondersteunend en rechtstreeks van de betrokken programma's zijn afgeleid als zelfpromotie worden aangemerkt. De term "ondersteunend" heeft betrekking op producten die specifiek bedoeld zijn om het kijkerspubliek volop van die programma's te laten profiteren of interactief erbij te betrekken. (...) Op grond van artikel 52, derde lid, van de Mediawet kan de Minister aan publieke omroepinstellingen in bijzondere gevallen ontheffing verlenen van het bepaalde in artikel 52, tweede lid, eerste volzin van de Mediawet en deze bevoegdheid delegeren aan het Commissariaat. Bij ministerieel besluit van 17 februari 1988 (Stcrt. 49) is deze bevoegdheid gedelegeerd aan het Commissariaat. Om uitzending van bepaalde vormen van zelfpromotie onder voorwaarden mogelijk te maken heeft het Commissariaat besloten om met betrekking tot dit soort reclame-uitingen een generieke ontheffing te verlenen."Het besluit staat op de website van het Commissariaat (zie onder 'regelgeving', 'beleidsregels': http://www.cvdm.nl/documents/zelfpromotiepo.pdfWat is dit keer de reden om zulke essentiele informatie niet door te geven aan de programmamakers?
Met vriendelijke groet,René Zwaap en Mohamed el-Fers,
MokumTV


Hoe hebben de verantwoordelijke Salto mensen als Astrid Elburg. Gerard Hulshof, Nadia Mabrouk, Gerard Meulenberg, Mirjam Moll, Louise Mulder, Ton Mulder, Luis Santine, Michiel Van der Voort, Rudolf Buurma, Annejikke Ebbinge of John Kestens hier op gereageerd?

__________________
Otto Long
Posts:
Datum:
Permalink   

PROMOTIE LOKALE MEDIA IN DE LANDELIJKE MEDIA
LOKAAL OOK LANDELIJK POSITIONEREN
van de Bromsite http://www.mokumtv.nl/salto05.htm


Promotie SaltoTV in NRC HAndelsbladIn de media lijkt de Amsterdamse omroeporganisatie Salto het stiefkindje van de publiciteit. Het Parool staakte na ruim 16 jaar de programmagegevens dagelijks te vermelden. 'We kregen van Salto alleen maar de naam van de omroeporganisatie door, daar heb je niets aan.'


Ook op de eigen website van Salto wordt je niet veel wijzer wat er gaat worden uitgezonden. Dat veel programmamakers een eigen website hebben is dan ook pure noordzaak, want hun programmagegevens kunnen ze bij Salto niet kwijt.


Niet op de website maar ook niet op de kabelkrant of de teletext-service. Daar staat van alles op, behalve actuele programmagegevens. Wat je toch zou verwachten op een website van een omroep. Nou niet bij Salto. Het is dan ook een gotspé dat Salto in het laatste jaarverslag beweerd dat het bestuur in 2004 heeft besloten extra aandacht te besteden aan positionering, kleuring en herkenbaarheid van de zenders, terwijl ze niet eens actuele programmagegeven weten te communiceren.


Deze positionering van de lokale kanalen is een jaarlijks terugkerend ritueel. Waarbij Salto jaar na jaar pijnlijk duidelijk maakt dat ze daar niet toe in staat te zijn. Bij de laatste frequentiewijziging bleef directie en bestuur, mede door het wekenlang ongeopend gebleven brief aan her Hoofd van de Technische Dienst, ernstig in gebreke!. Om ook daarna helemaal niets te doen! Het blijft een raadsel hoe en waarom Salto zich meent te moeten profileren. Want let wel, ze bedoelen niet de programma's, maar de Salto Omroep Organisatie. De directie en het bestuur vinden dat ze niet uit de verf komen.


Natuurlijk kennen veel Amsterdammers de programma's van Plein TV, Amsterdam Televisie of migrantenomroep MTNL, voorheen MTV. Dat dit bij Salto A1 of A2 wordt uitgezonden zal ze verder worst wezen. Het zo druk profilerende bestuur moet dan ook uit de droom worden geholpen dat er mensen zouden bestaan die kijken omdat het Salto is. Want Salto is niet meer dan een zendvergunninghouder. Het doorgeefluik voor programmamakers die aan de voorwaarden voldoen om te worden uitgezonden. Maar wel een doorgeefluik met behoefte zich al jaren lang te willen profileren. Alleen weet het luik nog niet hoe.


Dus bedenken ze filmpjes die profilering zou veroorzaken. En waarvoor de programmamakers dan zendtijd moeten inleveren. Die filmpjes worden dan een tijdje uitgezonden en worden vervolgens geruisloos afgevoerd omdat iedereen zich schaamt voor het infantiele karakter. Hetgeen directie en bestuur niet weerhoudt zich jaar na jaar druk te maken over hun profilering. Uiteraard zonder de aanbieders hierbij te betrekken. Die hebben daar geen verstand van. En zo staat ook in het jaarverslag van 2004 weer dat 'het bestuur heeft besloten extra aandacht te besteden aan positionering, kleuring en herkenbaarheid van de zenders'.


Zou het niet verstandiger zijn zoiets aan de programmamakers over te laten? En zou niet iedereen beter af zijn als Salto zich een zou gaan houden aan de uitvoering van de eerder bedachte en middels bestuursbesluit afgekondigde 'profilering'. Is het niet raar als je maar steeds profileringen bedenkt en niet in staat blijkt te zijn deze uit te voeren?


Voor Salto is het ronduit voorbarig te spreken dat 'de diverse kanalen via restylen, promotie en marketing' duidelijker zouden worden gepositioneerd en dat'de instelling van de kanaaladviesraden' hieraan zou gaan bijdragen. De aanbieders weten inmiddels wel dat je niets van Salto hoeft te verwachten. In praktijk blijkt dat kranten en tijdschriften graag programmagegevens op willen nemen. Ook landelijke bladen als NRC Handelsblad en De Volkskrant staan hier zeer welwillend tegenover. Daartoe dienen de programmamakers dan wel zelf het initiatief te nemen. En zou het Salto-bestuur en directie eens een cursus programma-communicatie moeten volgen, inplaats zich ledig te houden met een nieuwe huisstijl of logo. Want dat is wel het laatste waar de programmamakers zitten te wachten.


Lezing drs. J. Weber tijdens bijeenkomst lokale televisie-makers in Radisson Sas aan de Avenue Charles de Gaulle in het Franse Aix-les-Baines. Radisson .


Salto bestuur en directie 2005
Astrid Elburg. Gerard Hulshof (Voorzitter), Nadia Mabrouk, Gerard Meulenberg, Mirjam Moll (Penningmeester), Louise Mulder, Ton Mulder, Luis Santine, Michiel Van der Voort, Rudolf Buurma (directeur), Annejikke Ebbinge (adjunct-directeur). Overig personeel: Joyce de Vlugt, Anne de Jong, Phil Blomer, Ali Boubred, Danny van der Heijde, Helena de Jonker, Charles Dekker, Touria Labrid, Namita Bhargava, Dré van Kouwen, Leo Enzlin, Inge Kerkhof, John Kestens, Diana Rozenstruik, Mohammed Azouak en Kirk Lowe.



-- Edited by Administrator at 15:35, 2005-07-25

__________________
 
Pagina 1 van 1  sorted by


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard